Senast uppdaterad:
En hund som tittar ut från en fönster i en husbil.

Hyra husbil med hund - tips på husdjursvänliga uthyrare

Fredrika L
Fredrika L

Att resa med husbil är en fantastisk upplevelse som ger dig friheten att utforska nya platser utan att offra bekvämligheten. Men för hundägare kan planeringen av en husbilsemester kräva extra omsorg och förberedelser för att se till att även ens fyrbenta vän har en trevlig och säker resa. Här är en guide till att hyra husbil med din hund för det ultimata äventyret på vägarna.

Välj rätt husbil

När du väljer en husbil för din resa med hunden är det viktigt att tänka på både storlek och bekvämlighet. Se till att husbilen har tillräckligt med utrymme för både dig och din hund att röra er fritt, och ta med säkerhetsgaller eller hundbälten för att hålla din hund säker under färden.

Tips
Camperdays.se erbjuder flera husdjursvänliga husbilar i Stockholm som går att hyra via deras webbplats. Du hittar de tillgängliga husbilarna genom att ange önskat resedatum, upphämtningsplats och bocka i "Hund tillåten" i filteralternativen.

Förbered hunden

Innan du ger dig iväg på din husbilsemester är det viktigt att förbereda din hund för resan. Se till att din hund är bekväm med att vistas i husbilen genom att låta den utforska den innan resan och gradvis vänja den vid att spendera tid där. Glöm inte att packa alla nödvändiga tillbehör för din hund, inklusive mat, vattenskålar, sängar, leksaker och eventuella mediciner.

Planera dina stopp

När du planerar din resväg är det viktigt att ta hänsyn till din hunds behov. Se till att inkludera regelbundna stopp för promenader och lek längs vägen. Många campingplatser och rastplatser välkomnar husdjur.

Håll din husbil ren

Att resa med en hund innebär naturligtvis att det kan bli smutsigt. För att hålla din husbil ren under resan är det en bra idé att packa med sig dammsugare, rengöringsprodukter och hundschampo. Glöm inte heller att lägga till en hundfilt eller överdrag för möbler och sängar för att skydda dem från hundhår och smuts.

Respekt för andra

När du reser med din hund är det viktigt att vara hänsynsfull mot andra människor och djur. Se till att hålla din hund kopplad på allmänna platser och plocka upp efter den när den gör sina behov. Respektera också reglerna på campingplatser och andra boendeplatser när det gäller husdjur.